35+6 weken zwanger!

Gepubliceerd op 5 november 2019 om 16:25

Nog maar een maandje tot onze uitgerekende datum! 

Vandaag controle gehad bij de gynaecoloog. 
Morgen 36 weken zwanger! 
Hoewel meneer al sinds 20 weken dwars lag, was ik enorm verbaasd toen hij tijdens de controle ineens met zijn hoofdje beneden lag! (Niet vast, meer zwevend, maar niet al te gek veel vruchtwater ertussen). Jeej, helemaal blij. Typisch weer. Meneer is wat klein, en heeft nog voldoende plaats om te draaien. Beweegt goed. Heeft het nog erg gezellig en naar zijn zin daarbinnen. 

Onderweg naar huis, draait meneer weer dwars ^^ (Dmv harde buik kan ik zijn ligging voelen) Lopen met een dwarsligger is ook best pijnlijk. Auw. Vooral harde buiken, en die heb ik geregeld. Niet gek, want het is niet meer eerste kindje, en dan schijnt het vaker voor te komen, dat mijn baarmoeder wat vaker reageert. 

Onderweg wandelend naar de supermarkt, draait meneer weer volop. Wat een verademing is dat zeg! Als hij met zijn hoofdje beneden ligt. Hij lag al die tijd dwars, auw. En nu als hij goed ligt, ZO FIJN! Geen pijn. 

Omdat ie dus toevallig goed lag, is een versie niet ter sprake gekomen. Ik ben 'pas' 36 weken en hij kan nog tot de bevalling goed gaat liggen. Hij KAN het wel, dat heeft hij weer laten zien vandaag. Maar mij daar iook geen zorgen meer over. Ga ervan uit, dat hij goed gaat liggen als hij eruit wilt gaan komen. Haha. So be it. Daar heb ik geen vat op. Hoop alleen dat ie wat vaker beneden gaat liggen, dan heb ik ook wat minder pijn. ^^ haha. 

Vragen beantwoord, duidelijkheid gekregen, hoe en wat als de bevalling zou starten. Moest alsnog wel direct naar ziekenhuis als mijn vliezen breken. Geboorteplan klaar. Navelveter mag ik meenemen. Als alles goed gaat, gaan we dat gebruiken. Navelstreng laten ze standaard uitkloppen nu! Zo fijn. 

Over 2 weken weer controle, en dan wekelijks. Iig met 39 weken nog een afspraak gepland. Al hoop ik stiekem dat dat niet meer nodig zal zijn. 
Tassen staan klaar. Pakje is (nog een keer) uitgezocht samen met grote zus! 

Bijnaaaa! Deze week nog een aantal taken/ to do's in huis. Alles schoon voor de kraamweek. 

Over 2 weken zwanenmeer met (o)pa. Bijna 38 weken. Jeetje. Zou ik het nog redden? ben benieuwd! (Halfuurtje van huis).


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.