14 weken zwanger!

Gepubliceerd op 8 juni 2019 om 12:00

14 weken 3 dagen. Vorige keer begon alle ellende rond de 14 weken (achteraf bekeken).

 

Met 14 weken begon ik harde buiken te krijgen. Ik besloot het na te vragen bij mijn verloskundige... zij vond dit normaal, en niet iets om een extra controle voor in de te plannen. ik zou overigens met 15 weken toch een controle hebben. Daar heb ik het hartje kunnen horen, voor de laatste keer. Met 15 weken precies heb ik vorige keer mijn zwangerschap bekend gemaakt op Facebook. Nu durf ik niet. Weet niet eens of ik het uberhaupt op Facebook ga plaatsen. Man zegt, wachten tot zeker na 20 weken echo, of zelfs geboorte. Of gewoon helemaal niet. Na de 12 weken echo, dacht ik even dat het de goede kant op zou gaan. Ik wilde vertrouwen hebben in mijn eigen lichaam. Dit zou goed komen. Maar nu.... Kruipt de angst weer voorop. Wat als, het weer fout gaat? 

 

Volgens mijn gynaecoloog is het veilig om nu te starten met emdr. Maar ik durf niet. Dit kindje heeft toch geen extra stress nodig, omdat ik het moeilijk vind? 

 

Volgende week donderdag weer controle. Dan ben ik 15 weken en 1 dag zwanger. Iedere keer heb ik angst, voor een afspraak. Klopt het hartje nog wel? Zit alles nog wel goed? Ik krijg een baarmoederhalsmeting. Geen extra echo. Vind ik wel eng eigelijk. Vooral omdat Storm* geboren is na 18 weken. Nu pas weer een echo met 19 weken en een paar dagen. 

 

Aangezien ik een inwendige echo krijg bij de gynaecoloog zelf. Kan ik dan ook vragen of ze even kan spieken naar het hartje? Voor mijn eigen gemoedsrust? Of vragen voor een echo tussendoor? Controle hierna weer rond 18 weken. Dan scheelt de tijd tussen controle en echo niet zo gelukkig.

 

Denk dat ik de angst ook maar even bespreekbaar ga maken volgende week. De vorige afspraak heeft ze mij wel een folder meegegeven betreft psychische klachten tijdens de zwangerschap of ervoor. Denk dat ik hen ook maar eens een mailtje ga sturen...... 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.