Lieve Storm, mijn brief aan jou..

Gepubliceerd op 25 oktober 2019 om 12:00

Lieve Storm, 

 

Toen ik voor het eerst wist dat jij eraan zat te komen. Na die positieve test, wist ik. Jij was het lichtpuntje dat ik nodig had. 

 

Na een hele ongelukkige periode, veel stress. Wat een liefde voelde ik voor jou. 

In eerste instantie durfde ik helemaal niet naar de huisarts te stappen. Bang voor realiteit. Bang voor jou papa. Wat zou hij vinden? Hij was eerder al stellig, een baby erbij was geen optie voor nu. Maar lieve Storm, je bent al aan het groeien in mijn buik. 

 

2 weken na de positieve test, sta ik bij de huisarts. Zwanger en wel. Met de bekende klachten van dien. Maar dat heb ik er voor over, liefje. Zolang jij maar oke bent. 

 

De eerste echo volgt de dag erna. Met sinterklaas. 5 December 2017, zal ik nooit vergeten. 8 weken zwanger van jou blijk ik. Ik ben direct omringd door liefde. Jij bent van mij. Je groeit in mij. Wat een rijkdom. 

Papa moet even aan het idee wennen. Het is een stressende periode. Papa ziet beren op de weg. Ergens zit er wel een logica in. Maar, je bent er. Je groeit in mij. hoe kan ik daar niet van houden? 

Met 15 weken precies, heb ik de eerste afspraak met de verloskundige. Ik hoor jou hartje. Als de dag van gister. Het mooiste geluid. je springt zelfs op, als de doptone op mijn buik beland. 

 

Liefje. 

 

Jij hoort bij ons. Ons derde kindje! 

 

Had ik meer kunnen doen? had ik het kunnen voorkomen? Had ik op mijn strepen moeten gaan staan, toen ik bij de verloskundige aangaf dat ik mij niet goed voelde. Hadden wij jou dan kunnen redden? 

Lieve Storm. Je bent te vroeg weggegaan van ons. Ik mis je. Mijn zoon, Mijn kind. Ons derde kindje, ons broertje. Wij missen je. En toch ben je er altijd bij. 

 

In ons huis. In ons hart. Overal waar ik ben, ben jij. In de muziek, in de natuur. 

Voor altijd mijn eerste zoon. 

 

Hoe zou je eruit zien? Als je voldragen en gezond zou zijn? Blonde haren, net als je zussen. Of donker, net als papa. Groene ogen, net als je oudste zus. Grijs, zoals je zus. Of donker als papa en mama? Zou je lief zijn, verlegen. Pittig met streken. Mama's kindje, of zou je een echte papa's zoon zijn? Brandweerman, politieagent. Of zou je net als je zussen ook gaan paardrijden?

 

4 December ben ik uitgerekend van jullie broertje. Gek he? Bijna 2 jaar na jou eerste echo. Ik vind het doodeng. Vervangen ga ik jou nooit. Maar wat, als ik jou vergeet? Als ik niet meer zoveel aan je denk als nu? 

Wat als. 

 

Lieve Storm ik mis je. Nu en voor altijd. Ik houd van jou, nu en voor altijd. 

 

Kleine beer. Ik blaas kusjes naar de lucht. 

 

Mama.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.